Mainos

Työpaikka nopeuttaa äidin paluuta työelämään

Koulutus ja vakituinen työpaikka edesauttavat äidin paluuta työelämään, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ja Kelan Perhevapaat 2013 -kysely.

Kyselyyn vastasi noin 2200 äitiä, joiden nuorin lapsi on parivuotias. Näistä äideistä yli puolet eli 59 prosenttia oli palannut työelämään. Neljännes äideistä oli pääsääntöisesti kotona.

Tutkimuksen mukaan äidin matala koulutustaso ja työttömyys ennen lapsen syntymää ennustivat sitä, että äiti hoiti kaksivuotiasta lasta kotona.

Työelämään palaavat todennäköisimmin äidit, jotka olivat ennen äitiysvapaata työelämässä ja joilla oli korkeakoulututkinto.

Myös työsuhteen laadulla ja äidin asemalla työelämässä oli merkitystä työhön palaamisen kannalta. Määräaikaisessa työsuhteessa työskennelleet palaavat työelämään hiukan harvemmin kuin vakituisessa työsuhteessa olevat.

Ylempinä toimihenkilöinä työskentelevistä äideistä 82 prosenttia on palannut työelämään lapsen täytettyä kaksi vuotta. Asema työelämässä kytkeytyy paitsi koulutukseen, myös tulotasoon, mikä saattaa houkutella toimihenkilöäitejä töihin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.