Mainos

Työntekijät: Säästökuuri voi ryvettää oikeusvaltion

Oikeuslaitos aiotaan panna säästökuurille. Työntekijät ovat luovuttaneet vastustavan lausuntonsa oikeusministeri Leena Luhtaselle. Heidän mielestään resursseja tarvittaisiin pikemminkin lisää.

Tuomioistuinten ja syyttäjänvirastojen henkilökunta pelkää, että jos oikeuslaitoksen virkoja vähennetään, Suomen maine oikeusvaltiona vaarantuu.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on jo syyttänyt oikeuslaitosta liian pitkistä käsittelyajoista. Tuomariliiton, Syyttäjäyhdistyksen ja oikeushallinnon kansliahenkilökunnan yhdistyksen edustajat arvioivat, että myös nämä langettavat tuomiot lisääntyvät, jos valtion säästösuunnitelma toteutuu.

Yhdistysten edustajat luovuttivat kannanottonsa lisäresurssien tarpeesta oikeusministeri Leena Luhtaselle tänään. Kannanoton mukaan oikeusministeriön ehdottomilla resursseilla ei pystytä käsittelemään juttuja Suomen perustuslain ja ihmisoikeussopimusten edellyttämässä kohtuullisessa ajassa.

Eilen oman kannanottonsa samasta asiasta jättivät eduskunnan lakimieskansanedustajat ja Suomen Lakimiesliitto.

Hovioikeuksien lakimiesvirkoja aiotaan vähentää vuosina 2002 - 2007 noin 10 prosenttia ja käräjäoikeuksien lähes 13 prosenttia. Lisäksi valtioneuvoston tuottavuusohjelmassa suunnitellaan tuomioistuin- ja syyttäjälaitoksen virkojen supistamista vuoteen 2011 mennessä noin 240:llä.

Suomessa on 1390 tuomioistuinlakimiehen, 320 syyttäjän ja 2500 virastojen kansliahenkilökunnan virkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.