Mainos

Työntekijät eivät liiku vaikka siitä maksettaisiin

Yritykset tukevat liikuntaa entistä avokätisemmin, mutta liikunnan tarpeessa olevat työntekijät eivät innostu.

Kuntoliikuntaliiton teettämän työpaikkaliikuntabarometrin mukaan keskimääräinen työntekijää kohti liikuntaan käytetty summa on lähes kaksinkertaistunut 143 euroon vuodessa. Liikunnan rahoituksen kasvaminen työpaikoilla ei ole kuitenkaan nostanut juurikaan liikkujien määrää. Vuonna 2002 työantajan tukemaan liikuntaan osallistui säännöllisesti 35 prosenttia henkilöstöstä, viime vuonna puolestaan 39 prosenttia.

Barometri kertoo, että suurimmalla osalla työpaikoista tavoitteena on saada liikuntaa tarvitsevat liikkeelle. Hyvistä aikeista huolimatta vain viidenneksessä työpaikoista järjestetään toimintaa, jolla liikuntaa tarvitsevat yritetään saada liikkeelle.

- Käytännön tilanne työpaikoilla on nyt se, että tuetaan niitä, jotka liikkuisivat muutenkin, Kuntoliikuntaliiton hallituksen varapuheenjohtaja Risto Suominen sanoo.

Eniten tuetaan kuntosaliharrastusta, uintia ja pallopelejä.

Barometrin perusteella työnantajat pitävät työpaikkaliikuntaa erityisesti työvireyden ylläpitäjänä. Hyviä liikuntapalveluja pidetään kuitenkin aiempaa enemmän myös imagon kohottajana. Noin kolmannes barometriin osallistuneista firmoista arvioi, että liikuntapalveluilla on suuri merkitys yrityskuvalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.