Mainos

Työntekijäpuoli haluaa pidentää Leonian yt-neuvotteluja

Leonia-pankin eli entisen Postipankin irtisanomissuunnitelmia koskevia yt-neuvotteluja jatkettiin tänään. Ensimmäisten suunnitelmien mukaan neuvottelut oli määrä saattaa päätökseen tämän viikon aikana, mutta pääluottamusmies Hanna Koiviston mukaan työntekijäpuoli pyrkii pidentämään neuvotteluaikaa.

-Meillä on päällekkäin ja limittäin monta yt-neuvottelua. Pyrimme siihen, että kaikki henkilöstösaneeraukset yhdistettäisiin saman pöydän ääreen ja käsiteltäisiin pidemmällä aikataululla. Näin päästäisiin järkiperäisempiin tuloksiin. Lähinnä siitä neuvotellaan tämän viikon aikana, sanoo Koivisto.

Leonian noin 4 600 toimihenkilöstä noin 1 200 on irtisanomisuhan alla. Suurin yksittäinen saneeraussuunnitelma on Tampereen maksupalvelukeskuksen lopettaminen, mikä merkitsisi noin 450 työpaikan menetystä. Maksupalvelun hoitaminen on tarkoitus keskittää Helsinkiin. Maksupalvelun saneerauksesta neuvoteltiin jälleen iltapäivällä. Yt-neuvotteluja on myös Leonian yrityspankin ja hallinto- ja tukipalvelujen henkilöstövähennyksistä sekä jo aiemmin aloitetusta konttorihenkilökunnan pienentämisestä.

Valtion omistaman Leonia-pankin johto ilmoitti laajoista saneeraussuunnitelmistaan toukokuun alussa eli pian pankin uuden nimen julkistamisen jälkeen. Suunnitelmat ovat herättäneet laajaa vastustusta.

Muun muassa työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.), hallintoministeri Jouni Backman (sd.) ja STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljung ovat kehottaneet pankin johtoa harkitsemaan henkilöstön karsintaa uudelleen. Runsaat kaksi viikkoa sitten sekä Helsingin että Tampereen maksupalvelukeskusten työntekijät osoittivat mieltään saneeraushankkeita vastaan marssimalla ulos työpaikoiltaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.