Mainos

Työntekijän valvonta kiristymässä

Työministeriön työryhmä esittää työnantajille oikeutta työntekijöiden sähköpostin avaamiseen. Esityksen mukaan työnantaja voisi pyytää työnhakijalta tai -tekijältä myös todistuksen huumetestistä.

Työnantajalle halutaan oikeus velvoittaa työntekijä huumetestiin. Myös työnantajan oikeutta tarkkailla työntekijää valvontakameralla ja lukea työntekijän sähköposteja esitetään kirjattavaksi lakiin.

Työministeriön työryhmä jätti valvonnan kiristystä koskevan esityksensä työministeri Tarja Filatoville aamupäivällä. Esityksen mukaan työnantaja voisi pyytää työnhakijalta tai -tekijältä todistuksen huumetestistä.
Työnhakutilanteessa todistus voitaisiin vaatia sellaisella alalla, jossa työnteko huumeiden vaikutuksen alaisena voisi aiheuttaa vahinkoa. Vahingolta suojeltavia asioita olisivat henki, terveys, työ-, liikenne-, tieto- ja valtion turvallisuus, ympäristö, liike- ja ammattisalaisuudet sekä työnantajan omaisuus.

Jo työsuhteessa olevan testaamisen perusteet olisivat tiukemmat. Valvontakameralla voitaisiin esityksen mukaan tarkkailla työntekijöitä, jos valvonnan tarkoituksena olisi ehkäistä väkivallan uhkaa tai muuta vaaraa, tai jos tarkkailu olisi välttämätöntä omaisuusrikosten estämiseksi ja selvittämiseksi.

Työntekijän sähköpostin lukuoikeutta perustellaan sillä, että työnantaja voisi saada selville, onko työntekijälle lähetetty tämän poissa ollessaan työhön liittyviä viestejä. Avaamisesta olisi laadittava kirjallinen selvitys työntekijälle. Työnantaja ei saisi lukea työntekijän henkilökohtaisia viestejä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 26.06.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.