Mainos

Työntekijän sai irtisanoa luvattomien tupakkataukojen vuoksi

Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan toistuvasti luvatta pidetyt tupakkatauot ovat pätevä syy irtisanoa työntekijä.Vuonna 2007 irtisanotun naispuolisen työntekijän 21 000 euron korvausvaateet hylättiin.

Tuotantolinjalla työskennelleen naisen mukaan tupakkatauot eivät antaneet lain vaativaa erityisen painavaa ja asiallista syytä toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen irtisanomiseen. Nainen oli työskennellyt sellaisissa tuotannollisissa tehtävissä, ettei muutaman minuutin poissaolosta linjastolta ollut haittaa työn tekemiselle.

Työnantaja oli kieltänyt tupakoinnin muulloin kuin taukojen aikana, mutta kielto koski vain tuotannon työntekijöitä. Nainen kertoi oikeudessa jättäneensä noudattamatta sääntöä muun muassa siksi, että se asetti yhtiön työntekijät epätasa-arvoiseen asemaan, sillä toimihenkilötason työntekijät saivat halutessaan tupakoida myös työajalla. Tätä ei kuitenkaan käräjäoikeuden mukaan voida pitää syrjivänä menettelynä, sillä tuotannossa työskentelevien ja toimihenkilöiden työnkuvat ovat luonteeltaan hyvin erilaisia.

Nainen oli saanut tupakkatauoistaan suullisen ja kirjallisen huomautuksen ennen irtisanomista. Kärjäoikeuden mukaan hän oli näin tietoisesti ja toistuvasti rikkonut työnantajan antamia työaikoja koskevia määräyksiä.

Työntekijä velvoitettiin korvaamaan entiselle työnantajalleen oikeudenkäyntikuluja lähes 10 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.