Mainos

Työntekijää epäillään miljoonien eurojen kavaltamisesta

Helsingin poliisin talousrikosyksikkö tutkii monen miljoonan euron kavallusta, jonka epäillään jatkuneen ainakin koko 2000-luvun.

Helsinkiläisen Labquality Oy:n työntekijän epäillään systemaattisesti kavaltaneen yhtiön varoja vuosien ajan. Yhtiö tarjoaa laboratoriotutkimusten laadunvalvontaa.

Yhtiön lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että tapaus tuli ilmi pankin ottaessa yhteyttä yrityksen johtoon epätavallisten tilitapahtumien vuoksi. Pankin ja yrityksen johdon omien selvitysten jälkeen asia annettiin poliisin tutkittavaksi.

Labqualityn uusi toimitusjohtaja Olli E Juvonen vakuuttaa, että yhtiön liiketoiminta jatkuu normaalisti. Hän aloitti toimitusjohtajana 30. maaliskuuta.

Kavalluksen lisäksi poliisi selvittää, oliko työntekijällä rikoskumppaneita. Poliisi on myös kiinnostunut siitä, miten mittava kavallus on voinut jatkua näin pitkään.

Poliisin mukaan epäilty teko on rikoslajissaan kestoltaan ja määrältään varsin poikkeuksellinen. Törkeän kavalluksen lisäksi tutkittavia rikosnimikkeitä ovat törkeä kirjanpitorikos ja luottamusaseman väärinkäyttö.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja