Mainos

Työntekijä anasti postipaketteja lähes 70 000 euron arvosta

Poliisi tutkii laajamittaista postipakettien anastusrikossarjaa Espoossa.

Postiterminaalissa työskennelleen miehen epäillään anastaneen postipaketteja lähes 70 000 euron arvosta. Rikokset tapahtuivat syksyn 2011 ja kevään 2012 välisenä aikana sekä uudelleen tänä talvena Espoon Kilon postiterminaalissa.

Tuolloin anastettiin suuri määrä postiterminaalin kautta lähetettyjä uusia matkapuhelimia ja tietokoneita.

– Juttu on poikkeuksellinen, erityisesti kun anastetun omaisuuden määrä on näin suuri, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisista.

Kevään 2012 tutkinta ei johtanut rikoksen selviämiseen, mutta rikokset alkoivat uudestaan viime joulukuussa. Tuolloin paljastui, että postiterminaalissa oli aloittanut työskentelyn sama mies, joka oli lopettanut työt keväällä 2012.

Poliisi teki kotietsinnän noin 27-vuotiaan miehen Espoossa sijaitsevaan asuntoon 30. tammikuuta.

Mies otettiin asunnosta kiinni, ja hänen hallustaan löytyi anastettuja puhelimia sekä oikeudettomasti avattuja postipaketteja.

Epäilty myönsi teot

Asiaa tutkitaan törkeinä varkauksina ja viestintäsalaisuuden loukkauksina. Mies on myöntänyt tutkintavankeuden aikana teot.

Mies ei ollut Itellan palveluksessa, vaan alihankintayrityksessä, joka sopimuksen perusteella jakaa postipaketteja. Mies ei enää työskentele kyseisessä yrityksessä.

Poliisin tutkinta perustui Itellan tekemän rikosilmoitukseen. Poliisin mukaan tutkintaa tehtiin yhteistyössä ja Itellan panos asian selvittämisessä oli merkittävä.

Rikossarjaa on tutkinut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikkö.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.