Mainos

Työnseisaus sulkee Perloksen tehtaat viikonlopuksi

Henkilöstö syyttää Perlosta yt-neuvotteluiden jarruttamisesta ja luottamushenkilöiden painostuksesta. Perloksen noin 600 työntekijän irtisanomista koskevat yt-neuvottelut eivät työntekijäpuolen mukaan etene.

Matkapuhelimien muovi- ja metalliosia valmistavan Perloksen työntekijät ja toimihenkilöt ovat poistuneet työpaikoiltaan illan aikana.

Kiista yt-neuvotteluista sulkee Perloksen tehtaat viikonlopuksi. Joensuun ja Kontiolahden tehtailla kärjistynyt kiista sulkee aamulla yhtiön kaikki Suomen kuusi tuotantoyksikköä.

Työntekijöiden on määrä palata työpaikoilleen maanantaiaamuna. Työnseisaus aiheuttaa tuotannolle usean päivän katkoksen, sillä tehtaille työskennellään myös viikonloppuisin.

Perloksen tehtaissa on henkilökuntaa noin 2600. Joensuussa ja Kontiolahdella on kummassakin noin 1000 työntekijää. Pohjois-Karjalassa sijaitsee myös kolmas suuri yksikkö Lehmonharjulla. Vastaava irtisanomiskiista on käyty sulkemispäätöksen jo saaneella Ylöjärven tehtaalla.

Ensimmäinen ulosmarssi toteutettiin Joensuussa jo päivällä. Toimihenkilöiden pääluottamusmiehen Eero Timosen mukaan tilanne kärjistyi yllättäen, kun neuvottelut työnantajan kanssa hankaloituivat entisestään.

Henkilöstön edustajien mukaan työnantaja ei ole edelleenkään antanut vaadittuja tietoja yt-lain tarkoittamalla tavalla. Sen sijaan mukaan on otettu uusia yt-neuvottelujen kohteita.

Ammattiliitot syyttävät johtoa pelottelusta

Henkilöstö syyttää Perlosta yt-neuvotteluiden jarruttamisesta ja luottamushenkilöiden painostuksesta. Perloksen noin 600 työntekijän irtisanomista koskevat yt-neuvottelut eivät työntekijäpuolen mukaan etene, vaikka niiden olisi pitänyt alkaa 14. helmikuuta.

Iltapäivällä SAK:lainen Kemianliitto ja STTK:lainen Toimihenkilöunioni vaativat kannanotossaan työnantajaa lopettamaan hädänalaisessa asemassa olevien työntekijöiden ja toimihenkilöiden pelottelun ja heidän laillisiin oikeuksiinsa puuttumisen.

Liitot paheksuvat Perloksen johdon ilmoitusta, että joukkoirtisanomisissa yleisesti käytettyjä tukipaketteja ei tule, jos henkilöstö osallistuu mielenilmaisuihin työpaikkojensa puolesta.

Kolmisen viikkoa sitten tehtaiden henkilöstö oli koolla pohtimassa mielenilmausten tarvetta. Tuolloin niistä pidättäydyttiin.Ulosmarssi toteutettiin aiemmin, kun työntekijät saivat tietää yhtiön uusista suunnitelmista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.