Mainos

Työnantajien rekrytointiongelmat ovat vähentyneet

Osasyynä rekrytointiongelmien vähenemiseen on se, ettei uutta työvoimaa edes aiota palkata.

Työnantajien rekrytointiongelmat ovat helpottaneet alkuvuoden aikana. Ongelmia työvoiman hankinnassa oli yhä 23 prosentilla haastatelluista työnantajista. Vuosi sitten vastaava luku oli 28 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi työministeriön Tilastokeskuksella teettämästä tutkimuksesta, johon haastateltiin noin 10 000 toimipaikkaa.

Rekrytointivaikeudet ovat helpottaneet osittain siksi, että uutta työvoimaa ei tarvita yhtä paljon kuin aiemmin. Viime vuonna 36 prosenttia toimipaikoista aikoi palkata uutta työvoimaa, kun vuotta aiemmin rekrytointisuunnitelmia oli 40 prosentilla toimipaikoista.

Työvoiman hankkimisen ongelmia helpottivat osaltaan myös viimeaikaiset lomautukset ja irtisanomiset, joiden takia työmarkkinoille vapautui runsaasti osaavaa työvoimaa etenkin maan suurimmilla työmarkkina-alueilla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Ongelmat työvoiman hankinnassa vähenivät edellisvuoteen verrattuna lähes kaikilla toimialoilla, mutta erityisesti rakentamisessa, liikenteessä, kaupan alalla sekä julkisissa palveluissa, joissa käytetään paljon määräaikaisia työsuhteita.

Julkisen sektorin hoitoalan paikkoja oli vaikeinta täyttää. Erityisen hankalaa oli saada henkilökuntaa lääkärin sekä hoitajien tehtäviin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.