Mainos

Työnantajat: Yli 55-vuotias työntekijä ei kiinnosta

Työnantajat suhtautuvat nihkeästi ajatukseen pitää vanhuuseläkkeen saavuttanut työntekijä työssä. Tämä selviää Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta.

Noin 40 prosenttia työnantajista ilmoitti tutkimuksessa myös, että he eivät ole kovin kiinnostuneita 55 vuotta täyttäneistä työntekijöistä.

Myös eläkkeelle siirtyneiden palkansaajien halukkuus työssä jatkamiseen on vähäistä.

– Tutkimuksen mukaan asenteissa ei ole tapahtunut mitään sellaista vallankumouksellista, jonka pohjalta voisi odottaa isoja muutoksia. Yleensä eläkkeelle lähdetään silloin kun se on mahdollista, joten siinäkään mielessä ei ole kovin suuria lupauksia sille, että työurat pitenisivät vanhemmasta päästä, sanoo Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston osastopäällikkö Mikko Kautto.

Tällä hetkellä suomalaiset siirtyvät eläkkeelle keskimäärin hieman yli 60-vuotiaana. Eläketurvakeskuksen tutkimuksessa oli mukana yli 1900 toimipaikkaa. Lisäksi työntekijöitä koskeva tutkimus tehtiin postikyselynä suoraan työstä vanhuuseläkkeelle vuonna 2010 siirtyneille palkansaajille.

Eläketurvakeskus teki viimeksi vastaavanlaisen työnantaja- ja työntekijäkyselyihin perustuvan tutkimuksen joustavan eläkeiän toimivuudesta vuonna 2004.

Pääministeri Jyrki Katainen kertoi viime vuoden lopulla odottavansa työmarkkinajärjestöiltä yhteisiä ehdotuksia työurien pidentämiseksi ja työnteon lisäämiseksi helmikuun puoleen väliin mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.