Mainos

Työnantajat kannustavat aiempaa hanakammin liikkumaan

Työnantajat tukevat yhä enemmän henkilöstönsä liikuntaharrastusta. Tuoreen kansallisen liikuntatutkimuksen mukaan valtaosa työikäisistä kertoo harrastavansa liikuntaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Yli puolet luonnehtii omaa liikkumistaan ripeäksi ja reippaaksi.

Suomalaiset harrastavat selkeästi aiempaa enemmän hölkkäämistä ja kuntosaliharjoittelua. Suosituin liikuntamuoto on yhä kävely, joskin sen suosio on laskenut viime vuosina.

Suomen Liikunta ja Urheilun kehitysjohtaja Rainer Anttila katsoo, että kuntosaliharjoittelun osuus on noussut osin työantajien panoksen ansiosta.

- Työnantajat tukevat työntekijöidensä liikuntaharrastusta ja se näkyy eritoten kuntosaliharjoituksen suosiossa. Kuntosaliharjoittelun suosio lienee siinä, että kuntosalit palvelevat nykyisin entistä enemmän ihan tavallisia ihmisiä, sinne on helpompi mennä, Anttila toteaa.

Juoksun ja kävelyn suosiota selittää Anttilan mukaan osin taantuma, osin myös elämän passiivisuus.

- Laman kautta tulee aikaa enemmän ja rahakin voi olla tiukemmassa. Toisaalta taas ihmisten elämä on muuten passivoitunut. Ihmiset haluavat tästä syystä entistä enemmän liikkua vapaa-ajalla. Esimerkiksi juoksemisen lisääntyminen viittaa siihen, että tehokkaampi liikkuminen kasvattaa suosiotaan, kuvaa Anttila.

Kansalliseen liikuntatutkimukseen haastateltiin noin 5500 työikäistä ja reilu tuhat 66-79-vuotiaista suomalaista. Edellisen kerran tutkimus tehtiin vuosina 2005-2006.

Lue myös MTV:n uutisten tekemä liikuntakysely:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.