Mainos

Työnantajalta kirje kaikille Tehyn listan hoitajille

Työnantaja haluaa varmistaa, että jokainen listalla oleva aikoo todellisuudessa sanoutua irti.

Työnantaja pistää irtisanomisellaan uhanneet hoitajat vielä miettimään, kuinka vakavissaan he todella ovat.

Jokainen hoitajaliitto Tehyn irtisanoutumislistalle nimensä antanut saa henkilökohtaisen kirjeen. Siinä työntekijää kehotetaan ilmoittamaan työnantajalle, jos tämän tarkoituksena ei ole ollut irtisanoutua.

Vastaus on annettava välittömästi ja viimeistään 29. lokakuuta. Ellei vahvistusta tule määräaikaan mennessä, työnantaja katsoo henkilön irtisanoutuneen.

Kuntatyönantajien etujärjestö Kunnallinen työmarkkinalaitos ja isot hoitoalan työnantajat sopivat tällaisesta menettelystä keskiviikkona.

Kunnallinen työmarkkinalaitos tulkitsi aluksi, että Tehyn kokoama nimiluettelo ei olisi pätevä irtisanoutuminen. Hoitajille lähdössä olevassa kirjeessä työnantaja katsoo nyt, "viitaten myös järjestösi Tehyn kannanottoihin, että kyseisellä ilmoituksella olet irtisanonut palvelussuhteesi päättymään mainittuna päivänä".

Työmarkkinalaitoksen valtuuskunta arvioi keskiviikkona hoitajaliittoTehyn aloittamaa työtaistelua varsin kovin sanoin. Se pitää kannanotossaan työtaistelun toteuttamisen tapaa "ennennäkemättömän julmana".

Työnantajan mielestä Tehy uhkaa ihmisten henkeä ja terveyttä, kun se on kohdistanut työtaistelu-uhkansa erityisesti kiireelliseen ja akuuttiin hoitoon. Normaalisti nämä on työnantajan mukaan rajattu lakossa työtaistelun ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.