Mainos

Työnantaja ei kirjoittanut työtodistusta - sai sakkorangaistuksen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään tuominnut kangasalalaisen vanhusten palveluasumistoimintaa pyörittäneen yrityksen edustajan 15 päiväsakon eli 375 euron sakkorangaistukseen neljästä työsopimuslakirikkomuksesta.

Neljä yrityksen palveluksessa ollutta työntekijää jäi kaipaamaan heille lain mukaan kuuluvia työtodistuksia. Ongelmia oli ollut myös palkkalaskelmien kanssa.

Työsopimuslain mukaan työnantajan on palkan maksaessaan annettava työntekijälle laskelma, josta käyvät ilmi palkan suuruus ja sen määräytymisen perusteet.

Työsuhteen päättyessä työntekijällä on lisäksi oikeus saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen todistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta.

Työntekijän nimenomaisesta pyynnöstä todistuksessa on lisäksi mainittava työsuhteen päättymisen syy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä.

Käräjillä kolmatta kertaa

Kun todistuksia ei kuulunut, työntekijät kääntyivät työsuojeluviranomaisen puoleen, joka kehotti työnantajaa antamaan puuttuvat asiakirjat lyhyen määräajan kuluessa. Kun asiakirjoja ei annettu, työsuojeluviranomainen teki asiasta rikosilmoituksen.

Käräjille kokoonnuttiin asiassa jo kolmatta kertaa.

Ensimmäisellä kerralla syyskuussa vastaaja jätti tulematta oikeuteen. Häntä ei tavoitettu marraskuussa pidettyyn toiseen istuntokertaan mennessä, vaan oman kertomansa mukaan vasta eilen.

Työnantaja tuomittiin lisäksi 450 euron sakkoon luvattomasta poissaolosta oikeudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.