Mainos

Työn juhlasta tuli rötösten juhlaa - lastensuojeluilmoituksia paljon

Työn, ylioppilaiden ja kevään juhlasta näyttää taas muodostuneen rötöstelyn viinanhuuruinen viikonloppu. Esimerkiksi Oulussa tehtiin alaikäisistä juopottelijoista 41 lastensuojeluilmoitusta, Turussa hakattiin autoa lapiolla ja Orimattilassa riitauduttiin tietokonepelistä.

Helsingin poliisilla oli vappuaaton kello 18.00:n ja vapunpäivän kello 06.00:n välisenä aikana hälytystehtäviä lähes 600. Keskustan alueella poliisi onnistui näkyvällä läsnäolollaan estämään useita kymmeniä pahoinpitelyjä. Poliisi poisti juhlijoilta ja hävitti 54 litraa väkeviä ja 630 litraa mietoja alkoholijuomia. 15 alaikäistä toimitettiin SPR:n hoiviin.

Myös Oulussa ja lähikunnissa poliisin vappu oli erittäin vilkas. Pahoinpitelyrikoksia tuli poliisin tietoon 14 kappaletta. Nuorten alkoholinkäytön takia tehtiin 41 lastensuojeluilmoitusta vappuyön aikana.

Pohjois-Savon poliisilla oli 190 hälytystehtävää

Riitaa tietokonepelistä

Päijät-Hämeen poliisilla oli vappuyönä kirjattuja tehtäviä kirjattiin 163. Poliisia työllisti muunmuassa törkeä pahoinpitely Orimattilassa, joka sai alkunsa tietokonepelistä yksityisasunnossa.

Neljän hengen seurue oli viettämässä vappua tietokonepeliä pelaten, kun yksi seurueen jäsenistä, 24-vuotias mies, oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti. Asunnon haltija oli käskenyt miehen poistumaan asunnosta, josta 24-vuotias mies oli hermostunut ja huitaissut puukolla asunnon haltijaa käsivarteen ja toista seurueen jäsentä sormeen.

Muut asunnossa olijat olivat onnistuneet riistämään mieheltä puukon pois. Poliisipartio otti miehen kiinni talon rappukäytävästä. Mies kiinniotettiin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä.

Törkeitä rattijuoppoja ja kaahausta

Hämeenlinnassa poliisipartio tavoitti ilmoituksen perusteella Katumalta erään kerrostalon parkkipaikalta autoilijan, jota epäiltiin rattijuopoksi. Autoa kuljettanut nelikymppinen hämeenlinnalaisnainen puhalsi alkometriin 2,3 promillea. Naisen ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Etelä-Savossa Pertunmaalla jäi aattona puhallusratsiassa kiinni paikkakuntalainen mies, joka puhalsi 1,67 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, minkä perusteella hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Raumalla otettiin jo vappuaaton aamuna kiinni törkeää ylinopeutta ajanut kuljettaja. Poliisipartio mittasi VT 8:lla Tiilivuoressa vastaantulleelle henkilöautolle nopeudeksi 164 km/t, vaikka kyseisellä tieosuudella sai ajaa vain 100 km/t. Parikymppistä paikkakuntalaista kuljettajaa epäillään nyt törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lapiolla autoon, patoluukut auki

Turussa Vähä-Hämeenkadulla mies hakkasi vappuyönä lapiolla pysäköityä henkilöautoa. Hän ehti rikkoa autosta useita ikkunoita ennen kuin poliisi toimitti hänet putkaan. Hakkaamisen syy tai lapion alkuperä ei ole tiedossa.

Kanta-Hämeen Hausjärvellä oli Puujoen Vuolteenkosken padon ohjauskeskuksen ovi oli murrettu auki, jonka jälkeen patoluukkuja oli avattu 120 cm, mikä aiheutti tulvan pahenemisen alajuoksulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.