Mainos

Työministeriöltä aiempaa enemmän rahaa Itä-Suomeen

Työministeriö on ohjannut tänä vuonna Itä-Suomeen edellisvuotta enemmän erilaisia työllisyyttä parantavia hankkeita ja määrärahoja. Työministeriö on antanut sisäministeriölle selvityksen omasta osuudestaan Itä-Suomi-ohjelman toteuttamisessa.

Selvityksen mukaan työllisyysperusteista määrärahaa investointeihin on 1999 jaettu Itä-Suomeen noin 60 miljoonaa markkaa, kun koko maahan on jaettu 164 miljoonaa. Itä-Suomen osuus määrärahoista on selvästi suurempi kuin viime vuonna. Rahoja on käytetty uusien työpaikkojen syntyä edistäviin hankkeisiin. Niitä ovat mm. Nilsiä reitin kunnostus, Kolin hotellin saneeraus ja Kolin luontokeskus.

Palkkaperusteisia työllistämistukirahoja on tänä vuonna myönnetty Itä-Suomeen 480 miljoonaa markkaa. Alueen osuus kaikista määrärahoista on tänä vuonna 21,5 prosenttia, kun osuus oli viime vuonna 20 prosenttia. Parantuneen työllisyystilanteen vuoksi määrärahat ovat kokonaisuudessaan vähentyneet, mutta Itä-Suomessa väheneminen on ollut selvästi pienempää kuin muualla maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.