Työministeriö tukee Oulua 5,25 miljoonalla

Työministeriö tukee Microsoftin ja Broadcomin irtisanomisista kärsivää Oulua yhteensä 5,25 miljoonalla eurolla. Rahaa on varattu muun muassa irtisanottavien koulutukseen ja starttirahaan.  

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) vierailee Oulussa tänään. Ihalaisen mukaan myös yritysten tulee kantaa vastuunsa irtisanottavien työllistymisestä.  

Oulusta on häviämässä liki tuhat tieto- ja viestintäteknologian eli ict-alan työpaikkaa. Irtisanomiset ovat iso kolaus Oululle, joka on jo aiemmin nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi.  

Viime kuussa sekä Microsoft että Broadcom ilmoittivat isoista henkilöstövähennyksistä. Microsoft aikoo sulkea Oulun yksikkönsä, jossa työskentelee noin 500 henkeä. Broadcom puolestaan vähentää Oulusta noin 430 henkilöä.   

Työministeriön tukipaketissa 1,25 miljoonaa euroa on varattu irtisanottavien koulutushankkeisiin, palkkatukeen ja starttirahaan. Pidempikestoisiin koulutuksiin on myönnetty miljoona euroa ja yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden rahoittamiseen kolme miljoonaa.  

Lue myös:

    Uusimmat