Mainos

Työministeri uskoo yhä talouskasvuun yt-sumasta huolimatta

17:10

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) uskoo Suomen talouskehityksen kohentuvat yt-ilmoituksista huolimatta.

Useat yhtiöt ovat kertoivat tänään yt-neuvottelujen ja säästöohjelmien alkamisesta. Ministerin mukaan tuhkien sirotteluun ei ole kuitenkaan aihetta.

– Uskon, että talouskasvumme elpyy ja vientimahdollisuutemme paranevat. Kyllä teollisuudestakin tulee uutta vientiä monella alalla. Uskon myös, että hallituksen päätöksillä on vaikutusta pidemmällä aikavälillä, ministeri sanoi Kymmenen uutisten haastattelussa.

Työministerin mukaan hallituksen tekemä päätös yhteisöveron laskusta antaisi yrityksille aihetta miettiä uudelleen investointikohteitaan.

– Veropaketti yhteisöveroalennuksineen on viesti siitä, että elinkeinoelämälle luotaisiin edellytyksiä investoida Suomeen ja työllistää. Viestimme yrityksille on, että ottakaa nyt oma vastuu, sijoittakaa Suomeen ja sitä kautta suomalaiseen teollisuuteen ja työhön.

Ministerillä oli terveisiä myös tuleviin työmarkkinaneuvotteluihin.

– Oli ratkaisu koordinoitu tai liittokierros, niin maltti ja työllisyys pitää pitää mielessä, kun niitä ratkaisuja tehdään.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoi tänään aloittavansa rankan säästökuurin, jolla haetaan 200 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Myös kaivos- ja paperiteollisuuden teknologiatoimittaja Metso aloittaa maailmanlaajuisen säästöohjelman, jolla tavoitellaan parin seuraavan vuoden aikana 100 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Lisäksi Kemira ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut, jotka saattavat johtaa kaikkien 60 Vaasan työntekijän irtisanomiseen.

Helsingin Sanomat ja 3T kertovat vielä, että yt-neuvotteluihin ovat joutumassa myös sadat matkapuhelinyhtiö Nokian ulkoistamat työntekijät.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.