Mainos

Työministeri: Musta viikko päättäjille ja irtisanotuille

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) kuvaa viikkoa mustaksi viikoksi päättäjille ja irtisanomisten kohteeksi joutuneille.

Tällä viikolla on uutisoitu suurista irtisanomisista. Muun muassa sisustus- ja askartelutarvikkeita myyvä Tiimari ilmoitti eilen hakeutuvansa konkurssiin ja Rauman telakka lopettaa toimintansa. Lisäksi Metso kertoi vähentävänsä yhteensä 660 työpaikkaa.

– Tämä kuvaa tätä rajua ennen kaikkea teollisuuden ja vientiteollisuuden rakennemuutosta, jossa suuri määrä työpaikkoja karkaa tai häviää teollisuudestamme, Ihalainen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Rakennemuutoksessa on Ihalaisen mukaan kyse siitä, että nyt katoaa paljon työpaikkoja ja uusien syntyminen vie enemmän aikaa. Sen takia elämme vaikeaa vaihetta.

– Meillä on hiipivää rakennemuutosta, joka on määrältään paljon isompaa kuin nämä isot rytinät. Päivittäin meiltä kuolee 400 työpaikkaa ja sama määrä, hieman vähempi syntyy. Uudet työpaikat eivät kuitenkaan synny samoille alueille. Niin sanotun uuden Nokian mahdollisuudet liittyvät vedenpuhdistukseen, ympäristöteknologiaan ja energiatehokkuuteen ja osin matkailuun, jotka ovat tärkeitä vientialoja tulevaisuudessa.

Ihalaisen mukaan murros vie aikaa ja uusien työpaikkojen vaikutus tuntuu vasta myöhemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.