Mainos

Työministeri Lauri Ihalainen: Uusia laivatilauksia voidaan odottaa

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) on erittäin tyytyväinen Turun telakan saamasta risteilyalustilauksesta. Hänen mukaansa uusia laivatilauksia voidaan odottaa jatkossakin.

- Tämä tilaus on erityisen tärkeä aikana, jolloin on paljon epävarmuutta ja yt-neuvotteluja on ilmoitettu runsaasti. Turun seutuhan on vielä sellainen alue, jossa teollisia työpaikkoja on hävinnyt muutamassa vuodessa 10 000 kappaletta. Täytyy olla siinäkin mielessä iloinen tilauksesta, Ihalainen kertoo MTV3 Uutisille.

Saksalainen risteily-yhtiö TUI Cruises ilmoitti eilen, että se tilaa STX Finlandin Turun telakalta uuden risteilyaluksen. Tilaus tuo Turun telakalle töitä noin 5500 miestyövuoden edestä.

Ihalainen uskoo, että Suomeen tulee jatkossakin laivatilauksia.

- Uuden teknologian ja ympäristöasioiden osalta meillä on paljon osaamista. Uskon, että tämmöisen (risteilyaluksen) tekeminen palkitsee jatkossa sitä, että ollaan valmiita jatkossa tilaamaan. Tässä mielessä tämä on hyvä hanke, vaikka kilpailu maailmalla on kova.

STX Finlandin mukaan risteilijän energiatehokkuuteen kiinnitetäänkin erityistä huomiota. Lähes 300 metriä pitkällä risteilijällä on tilaa 2500 matkustajalle.

Katso Heikki Kauhasen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 28.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.