Mainos

Työministeri: Kunnat, käyttäkää Sanssi-korttia nuorten työllistämiseen

Kunnat käyvät kuumana työministerille, sillä nuorten pitkäaikaistyöttömien mahdollisuudet työllistyä ovat heikentyneet ministeriön uuden tulkinnan myötä.

Työkokeiluihin ja palkkatukitöihin ei voi työllistää, jos työpaikalla on menossa yt-menettely tai töissä on osa-aikaisia työntekijöitä, joille lisätunnit kelpaavat. Työministeri lupaa kuitenkin helpotuksia järjestöjen tukityöllistämiseen.

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan järjestöjen tukityöllistämisedellytykset helpottuvat vuoden alusta. Tämä ei poista kuntien närkästystä nuorten pitkäaikaistyöttömien työllistämisen osalta. Ministeri vetoaa kuntiin. 

-Kuntien kannattaisi muistaa nuorten osalta Sanssi-raha. Kehottaisin kuntia käyttämään tätä mahdollisuutta palkatessaan nuoria. 700 euroa kuukaudessa valtiolta on aika iso korvaus kunnille, Ihalainen toteaa.

Kuntaliitossa näkemystä ei ymmärretä.

-Sanssi-raha on käytännössä palkkatukilupaus. Sanssia koskevat samat ehdot kuin muutakin palkkatukityöllistämistä, sanoo erikoisasiantuntija Tommi Eskonen Kuntaliitosta.

Järjestöjen takaisinottovelvollisuus poistuu

Henkilöstösäästöjen ei pitäisi jatkossa estää pitkäaikaistyöttömien työllistämistä kolmannen sektorin osalta.

-Nykyisin, jos ihminen irtisanotaan tai lomautetaan, niin työnantajalla on takaisinottovelvollisuus. Se on tietysti oikein. Ja osa-aikatyöntekijöille pitää palkata lisätyötunteja, joka sekin on oikein. Mutta tähän tehdään nyt sellainen muutos, että rekisteröity yhdistys, kolmannen sektorin toimija tai säätiö voi tästä poiketa, jos se palkkaa yli kaksi vuotta työttömänä olleen henkilön, sanoo ministeri.

Ehtona kuitenkin on, että kyseinen työ ei ole elinkeinotoimintaan verrattavaa työtä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.