Mainos

Työmarkkinoiden raamiratkaisua etsitään taas tänään

Tänään ratkeaa, syntyykö työmarkkinoille laaja raamiratkaisu. Useat ilman sopimusta olevat alat jatkavat neuvottelujaan heti aamulla. Neuvotteluja jatketaan edelleen muun muassa kaupan sekä autoliikenteen ja satamien osalta. Ratkaisua haetaan myös kemianteollisuudessa ja vakuutusalalla.

Illalla sopu löytyi ravintola- ja majoitusalan sekä vapaa-ajan palveluiden sopimuksista. Niiden piirissä on noin 60 000 työntekijää.

Autoliikenteen ja satamien osalta neuvottelutilanne näytti illalla erityisen vaikealta.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on edellyttänyt, että Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on sopimuksessa mukana.

Autoliikenteen työnantajaliiton mukaan AKT on tuonut pöytään kohtuuttoman määrän ylimääräisiä vaatimuksia. AKT katsoo, että työelämän uudistukset eivät lisäisi työnantajan kustannuksia.

Yksityistä sektoria edustavan EK:n sopimusten piirissä on noin 600 000 palkansaajaa. Auki ovat noin 300 000:ta työntekijää koskevat sopimukset.

Kunta- ja valtiosektoreilla sopimus on hyväksytty. Kuntien osalta tosin muutaman alan varmistukset lykkäytyivät. Illalla Lääkäriliitto ilmoitti hyväksyneensä neuvottelutuloksen.

Hallituksen on määrä päättää huomenna, osallistuuko valtiovalta ratkaisun toteuttamiseen omilla tukitoimillaan.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Kymmenen uutiset 23.11.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.