Mainos

Työmarkkinatukeen riittää haku kolmeen koulutuspaikkaan

Alle 25-vuotiaat voivat jatkossa saada työmarkkinatukea jos he ovat hakeneet vähintään kolmeen koulutuspaikkaan. Työministeriö on helpottanut työmarkkinatuen myöntämisvaatimuksia aiemmasta ehdosta, jonka mukaan peruskoulun suorittaneen on haettava viittä, ja ylioppilaan neljää koulutuspaikkaa.

Toisen asteen sekä opistoasteen koulutukseen ja ammattikorkeakouluihin haetaan pääosin yhteisvalinnassa. Työministeriön uuden ohjeen mukaan peruskoulututkinnon suorittaneelle riittää työmarkkinatuen saamiseksi se, että hän on yhteishaussa hakenut vähintään kolmeen toisen asteen perustutkintoon johtavaan ammatilliseen koulutukseen.

Ylioppilastutkinnon suorittaneen tulee hakea yhteishaussa vähintään kolmeen opistoasteen ammatillisen koulutukseen tai ammattikorkeakouluun. Kummallakin ryhmällä kolmeen hakuvaihtoehtoon voi sisältyä yksi yhteishaun ulkopuolinen koulutus.

Mikäli nuorta ei hyväksytä koulutukseen, hänen tulee työmarkkinaoikeuden saamiseksi tai säilyttämiseksi hakea soveltuviin jälkitäyttöpaikkoihin sekä koulutukseen seuraavassa yhteisvalinnassa.

Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja on työministeriön mukaan tällä hetkellä tarjolla niin, että kaikille työmarkkinatuen rajoituksen piirissä oleville nuorille voidaan käytännössä taata soveltuva koulutuspaikka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.