Mainos

"Työmarkkinasopu olisi hallitukselle helpotus"

Hallitus on tyytyväinen, että neuvottelut keskitetystä työmarkkinaratkaisusta jatkuvat. Pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa pidettyihin neuvotteluihin ovat tänään osallistuneet työnantaja- ja työntekijäliitot sekä pääministeri Jyrki Katainen (kok) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd).

– Suurin viesti tänään on nyt se, että yhteiseen pöytään palataan. Valtiovallan toimet eivät nyt ole ratkaisevassa asemassa, vaan valtiovalta voi tarvittaessa tukea ratkaisua, kun sellainen saavutetaan, Urpilainen sanoo.

Katainen puolestaan arvioi, etteivät erot työnantajien ja -tekijöiden tavoitteiden välillä ole välttämättä kovin suuria.

– Muutamia viikkoja sitten ei pidetty lainkaan todennäköisenä, että tällaista ratkaisua edes yritetään, Katainen muistutti.

"Sovun pikainen saavuttaminen realistista"

Työmarkkinaneuvotteluja seurannut MTV3 Uutisten toimittaja Raimo Pitkänen arvioi, että sovun löytyminen olisi hallitukselle suuri helpotus.

– Maailmalta ja Euroopasta kuuluu päivä päivältä huonompia uutisia. Olisi erittäin suuri asia, jos hallitus pystyisi kahdeksi vuodeksi rauhoittamaan maan työtaisteluilta ja palkkakilpailulta, Pitkänen sanoo.

Pääministeri Kataisen toive sovun löytymisestä muutaman päivän sisällä voi Pitkäsen mukaan olla varsin realistinen tavoite.

– On kaksi syytä, miksi tähän voidaan uskoa. Toinen on se, että teknologiateollisuudessa on lakonuhka päällä. Toisaalta hyvä merkki on pelkästään se, että pöytään palattiin. Neuvotteluissa on siis mukana joitain uusia elementtejä.

Katso Raimo Pitkäsen raportti (Seitsemän uutiset 10.10.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.