Mainos

Työmarkkinaosapuolet koolla

Työmarkkinaosapuolet tapasivat tänään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun palkansaajajärjestöt esittivät palkkavaatimuksensa. Myös Teollisuuden ja työnantajien työvaliokunta oli koolla pohtimassa tulopoliittista tilannetta.

Työnantajapuolen ja palkansaajakeskusjärjestöjen puheenjohtajien tapaamisessa käytiin läpi "kaikkea pöydässä olevaa" ja tietysti ennen kaikkea kunkin järjestön aiemmin viikolla esittämiä palkkavaatimuksia.

TT:n työmarkkinajohtaja Seppo Riski tyytyi tapaamisen jälkeen kommentoimaan vain, että osapuolten välillä on todella suuri käsitysero siitä, miten työllisyyttä, ostovoimaa ja kilpailukykyä tulisi säilyttää.

Teollisuuden ja työnantajien työvaliokunnan kokouksessa palkkavaatimuksista käytiin pitkä keskustelu. Riskin mukaan keskusteluilmapiiri oli erittäin kriittinen. Neuvotteluja työntekijäpuolen kanssa päätettiin kuitenkin jatkaa.

Työnantajapuolella ei ole olemassa vielä mitään palkkatarjousta. Jonkinlaisia tietoja odotetaan kuitenkin odotetaan kuluessa. Palvelutyönantajien työvaliokunta kokoontuu pohtimaan tilannetta huomenna .
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.