Mainos

Työmarkkinakeskusjärjestöt sitoutuvat eläkeneuvotteluihin

Työmarkkinakeskusjärjestöjen johtoryhmä on toimittanut hallitukselle vastauksensa eläkeneuvottelujen tavoitteista osaksi kehysriihen valmistelua.

Työmarkkinakeskusjärjestöt kertovat olevansa sitoutuneita eläkeneuvottelujen lähtökohtana siihen, että ratkaisu nostaa keskimääräisen eläkkeellesiirtymisiän vähintään 62,4 ikävuoteen vuoteen 2025 mennessä.

Tämä pienentää julkisen talouden kestävyysvajetta runsaalla 1 prosenttiyksiköllä. Ratkaisu on valmis syksyyn 2014 mennessä.

Eläkeuudistuksen tavoitteena on pidentää työuria, edistää työllisyyttä, tukea julkisen talouden kestävyysvajeen ratkaisemista, parantaa työeläkejärjestelmän rahoituksellista kestävyyttä pitkällä aikavälillä sekä varmistaa riittävä eläketurva ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus.  

Työmarkkinakeskusjärjestöt korostavat, että eläkeuudistuksen tavoitteiden toteutuminen edellyttää riittävää talouskasvua ja työvoiman kysyntää.

Järjestöjen mukaan on siis on välttämätöntä, että hallitus tukee toimillaan talouskasvun edellytyksiä ja uusien työpaikkojen syntymistä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.