Mainos

Työmarkkinajärjestöt tukevat itälaajenemista

Työmarkkinajärjestöt antavat tukensa EU:n komission esitykselle unionin itälaajentumisesta ja työvoiman vapaata liikkumista koskevista suunnitelmista. Järjestöjen mukaan Suomi voi toteuttaa omat järjestelynsä nyt esitettyjen siirtymäaikojen puitteissa. Työnantaja- ja palkansaajapuolen keskusjärjestöt luovuttivat yhteisen kannanottonsa pääministeri Paavo Lipposelle tänään.

Järjestöt pyrkivät yhteisellä esiintymisellään jatkamaan jo mm. Emu-kysymyksessä noudatettua linjaa, jonka mukaan suurissa työmarkkinapolitiikkaa koskevissa kysymyksissä pyritään mahdollisimman laajaan yhteistyöhön osapuolten kesken. Keskusjärjestöt eivät ottaneet tässä vaiheessa kantaa kiistoihin siirtymäaikojen pituudesta, vaan totesivat, että hallituksen saaman esityksen pohjalta voidaan jatkossakin edetä.
Järjestöt kuitenkin edellyttävät, etteivät EU:n itälaajentuminen ja työvoiman vapaampi liikkuvuus saa tarkoittaa ulkomaisen halpatyövoiman tuontia suomalaisille työmarkkinoille. Osapuoten välillä on yksimielisyys mm. sitä, että hakijamaista tulevien työntekijöiden työehdot määräytyvät suomalaisen työlainsäädännön ja työehtosopimusten mukaisesti, eikä ns. halpatyövoiman käyttöä sallita. Järjestöjen mukaan Suomella on oltava oikeus kolmikantaisen valmistelun pohjalta myös päättää lyhentää tulossa olevaa siirtymäaikaa työvoiman vapaalle liikkuvuudelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.