Mainos

Työmarkkinajärjestöt: Missä on se työ, johon lisätunnit tarvittaisiin?

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä noussut ajatus viikkotyöajan pidentämisestä 40 tuntiin ei saa innostunutta vastaanottoa työmarkkinajärjestöistä.

Työntekijäpuolella pidetään ehdotusta heikkoon työllisyystilanteeseen nähden outona.

– Kun painiskelemme siinä ongelmassa, että ihmisiä irtisanotaan työn vähenemisen vuoksi, niin mistä tulee se työ, johon työajan pidentäminen olisi ratkaisu, kysyy Akavan työelämäasioiden johtaja Maria Löfgren.

Työssä olevien akavalaisten keskimääräinen työaika on jo nyt käytännössä yli 40 tuntia viikossa, joten Löfgren pitää ehdotusta myös tästä näkökulmasta käytännölle vieraana.

Myös SAK:ssa ihmetellään, missä on se työ, jonka vuoksi lisätunnit tarvittaisiin.

– Ei ole mitään järkeä siinä, että vain kärjistettäisiin tätä tilannetta, jossa toiset ovat kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolella ja toiset joutuisivat kamppailemaan pidentyneen työajan vuoksi työn ja yksityiselämän yhteensovittamisen vaikeuksissa, sanoo kehittämispäällikkö Juha Antila.

Työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) suhtautuu työajan lisäyksen perusajatukseen myönteisesti. Keinoja on kuitenkin monenlaisia, eikä EK halua edes suoraan ottaa kantaa kokoomuslaisten ehdotukseen.

– Työajan pidentämisen kysymys ei ole tällä hetkellä työmarkkinoilla tärkeimpien hankkeiden listalla. Se ei ole ihan akuutti kysymys, arvioi asiantuntija Seppo Saukkonen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.