Mainos

Työmarkkinajärjestöiltä laaja paketti työllisyyden hoitoon

Viisi keskusjärjestöjohtajaa jättivät yhteisen esityksensä työllisyyden parantamiseksi valtiovarainministeri Eero Heinäluomalle tänä aamuna. Hallituksen on määrä käsitellä esityksiä ensi viikolla budjettiriihessä.

Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät hallitukselle useita toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Tavoitteena on lisätä koulutusta sekä helpottaa työvoiman liikkumista asuntopolitiikalla ja verotuksella. Järjestöt korottaisivat muun muassa valtiovarainministeriön kaavailemaa muuttoavustusta 500 eurosta 700 euroon.

Työn perässä muuttamista haluttaisiin edistää helpottamalla vuokra-asuntojen saatavuutta. Verotusta pyritään kehittämään siten, että se ei olisi este liikkuvuudelle. Myös kotitalousvähennystä pidetään tehokkaana keinoja työpaikkojen luomiseksi.

Viisi keskusjärjestöjohtajaa jättivät yhteisen esityksensä työllisyyden parantamiseksi valtiovarainministeri Eero Heinäluomalle tänä aamuna. Hallituksen on määrä käsitellä esityksiä ensi viikolla budjettiriihessä. Osa toimenpiteistä on tarkoitus toteuttaa jo ensi vuonna. Lisäksi käsiteltävänä on joukko pidemmän aikavälin hankkeita.

Työttömien ja työpaikkojen kohtaamista aiotaan tehostaa kohdentamalla työnvälityksen resursseja entistä tarkemmin.

Keskeisenä tavoitteena pidetään aikuiskoulutuksen lisäämistä. Myös oppisopimuskoulutusta halutaan lisätä ensi vuonna 22 000 aloituspaikasta 25 000:een. Lisäksi järjestöt kiinnittäisivät erityistä huomiota maahanmuuttajien koulutukseen ja työllistämiseen.

Järjestöt pyrkivät jatkamaan aiempaa tiiviimpää yhteistyötä työllisyysasioissa sekä seuraavaa hallitusohjelmaa että tulokierrosta valmisteltaessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.