Mainos

Työmarkkinajärjestöille laajempi edustus työeläkevakuutusyhtiöihin

Työmarkkinajärjestöt ovat saamassa aiempaa laajemman edustuksen työeläkevakuutusyhtiöiden hallintoelimiin. Eduskunnnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi asiaa koskevan mietinnön aamulla. Suomen Yrittäjien asema työeläkeyhtiöissä herätti kuitenkin intohimoja.

Työeläkevakuutusyhtiöt pyörittävät Suomessa valtavia rahasummia. Lakiin on nyt tulossa selvä vaatimus, että työeläkeyhtiöiden hallintoneuvostojen ja hallitusten paikoista menee jatkossa vähintään puolet keskeisten työnantaja- ja palkansaajajärjestöjen edustajille.

Mutta sitten nouseekin esille kysymys Suomen Yrittäjät ry:n asemasta. Oppositiopuolue Keskustan ja työnantajien keskusjärjestöjen TT:n ja PT:n lobbauspuheenvuorojen jälkeen valiokunta tyytyi edellyttämään, että työeläkeyhtiöiden hallinnossa "taataan pienyritysten edustus, jotta pienyrittäjät ja pienyritykset riittävässä määrin otetaan huomioon muun muassa takaisinlainaus- ja sijoitustoiminnassa".

Käytännössä tämän tulee tarkoittaa sitä, että Suomen Yrittäjille varataan mahdollisuus nimetä edustajansa työeläkeyhtiöiden hallintoon.
(MTV3/Timo Toropainen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja