Mainos

Työmäärän kasvu uuvuttaa kunta-alalla

Kunta-ala panostaa työhyvinvointiin, mutta tekemisen määrä uhkaa työntekijöiden jaksamista.

Työpaikkavoimistelua

Työhyvinvoinnin edistäminen kunta-alalla on Kuntatyö 2010 -tutkimuksen tulosten mukaan myötätuulessa. Suhtautuminen työhyvinvoinnin edistämiseen on muuttunut viime vuosina myönteisemmäksi ja siihen panostetaan voimakkaasti.

Työmäärän liiallinen lisääntyminen uhkaa kuitenkin kuntatyöntekijöiden työssä jaksamista, joten työhyvinvoinnin kehittämiseen on edelleen tarvetta. Lähes puolet tutkimuksen kysymyksiin vastanneista arvioi, että työmäärän liiallisen lisääntyminen uhkaa nykyisessä työssä mahdollisesti tai todennäköisesti.

Uhkaa kokevat eniten nuoret, alle 35-vuotiaat vastaajat. Eri ammattiryhmistä työmäärän liiallista kasvua pelkäävät useimmin terveydenhoitoalan työntekijät.

Tulosten mukaan naiset kokevat miehiä enemmän fyysistä uupumusta, kun miehet kuormittuvat vapaa-ajalle seuraavista työhuolista.

Kuntien eläkevakuutus teki tutkimuksen kahtena kyselynä. Toinen kysely tehtiin yli 5 000:lle kunta-alan työntekijälle ja toinen kaikkien Suomen kuntien ja kaupunkien henkilöstöasioista vastaaville. Kysely on tarkoitus toistaa samoille henkilöille vuosina 2006 ja 2009.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.