Mainos

Työllisyysaste nousi viime vuodesta

Työllisyysaste on noussut viime vuodesta. Työttömyys puolestaan pysyi huhtikuussa lähellä maaliskuun tasoa. Samaan aikaan epätyypilliset työsuhteet yleistyivät.

Suomen työllisyysaste nousi viime vuodesta 1,1 prosenttiyksikköä 66,6 prosenttiin, kertoi Tilastokeskus tänään.

Kausitasoitettu työttömyysaste oli huhtikuussa 8,6 prosenttia, kun kausitasoitettu sarja kertoo maaliskuun työttömyysasteeksi 8,7

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli kaikkiaan 260 000. Työministeriö taas sanoi työttömien työnhakijoiden määrän olleen huhtikuun lopussa 268 300, mikä on 10 500 vähemmän kuin vuosi sitten.

Palkansaajien määrä kasvoi, mutta yrittäjien määrä pysyi lähes ennallaan. Epätyypillisten työsuhteiden osuus kasvaa edelleen: Osa- ja määräaikaisia työsuhteita oli 24 000 enemmän kuin vuosi sitten.

- Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin huhtikuussa 39 000 uutta avointa työpaikkaa eli 7000 enemmän kuin edellisen vuoden huhtikuussa, Tilastokeskuksen tiedotteessa lisättiin.

Työllisyys lisääntyi metalliteollisuudessa, rakentamisessa, kaupassa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, sosiaalipalveluissa sekä muut palvelut -ryhmässä. Sen sijaan maataloudessa, metsäteollisuudessa, rahoitus- ja vakuutustoiminnassa, julkishallinnossa ja terveyspalveluissa työpaikat vähenivät.

Työpaikat lisääntyivät kaikissa lääneissä lukuunottamatta Lapin lääniä, jossa ne vähenivät. Maakunnista työllisyys parani nopeimmin Satakunnassa.

Miesten työllisyys koheni enemmän kuin naisten. Naisten työllisyysaste kohosi 0,9 prosenttiyksikköä 65,4 prosenttiin, kun taas miesten luku nousi 1,2 prosenttiyksikköä 67,4 prosenttiin. Nuorisotyöttömyys on edelleen huolestuttavan korkealla, 29,3 prosentissa - tosin kausitasoitettuna luku on 20,6.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.