Mainos

Työllisyys parani selvästi viime vuonna

Työnvälitykseen ilmoitettiin avoimia työpaikkoja kahtena peräkkäisenä vuonna ennätysmäärä. Työnhakijoita työvoimatoimistoissa oli 36 500 vähemmän kuin toissa vuonna.

Työllisyyden kasvu oli viime vuonna 2000-luvun nopeinta. Työministeriön eduskunnalle toimittaman työllisyyskertomuksen mukaan työllisiä oli keskimäärin 43 000 enemmän kuin edellisenä vuonna. Heistä 41 000 työllistyi yksityiselle sektorille.

Vuonna 2006 työllisyysaste oli 68,9 prosenttia ja työttömyysaste 7,7 prosenttia.

Työnvälitykseen ilmoitettiin avoimia työpaikkoja kahtena peräkkäisenä vuonna ennätysmäärä. Niitä oli viime vuonna 74 500 enemmän kuin edellisvuonna. Noin 79 prosenttia oli yksityisen sektorin ja 21 prosenttia julkisen sektorin työpaikkoja. Työpaikoista täyttyi 91 prosenttia. Alle puolet työsuhteista oli vähintään vuoden mittaisia.

Työvoimatoimistoissa oli työnhakijoina yhteensä 746 500 eri henkilöä eli 36 500 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Työvoimakustannusten nousu vähäistä

Työnantajilla on työministeriön kyselyn mukaan ollut entistä enemmän vaikeuksia löytää haluamaansa työvoimaa. Työvoimapulaa kokeneiden työpaikkojen määrä on vuosina 2000-2005 vaihdellut 8-10 prosentin välillä. Eriasteisia rekrytointiongelmia kokeneiden osuus on ollut 22-28 prosentin välillä. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 12 ja 32 prosenttia.

Samalla työvoimakustannusten nousu on hidastunut. Palkansaajien ansiotaso kohosi nimellisesti kolme prosenttia eli lähes prosenttiyksikön edellisvuotista vähemmän. Palkkaliukumat pysyivät entisellä tasolla.

Tuottavuuden nopean nousun vuoksi kustannukset tuoteyksikköä kohti kääntyivät koko kansantalouden tasolla laskuun ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.