Mainos

Työllisyys koheni elokuussa

Työllisiä oli elokuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 67 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin kuukauden aikana yli 18 000 uutta avointa työpaikkaa eli lähes sama määrä kuin viime vuoden elokuussa.

Työllisyys lisääntyi eniten teollisuudessa ja rakentamisessa. Työllisyys koheni myös naisvaltaisilla aloilla majoitus-, ravitsemis- ja terveyspalveluissa. Erityisesti nuoret naiset työllistyivät paremmin kuin vuosi sitten.

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan elokuussa 258 000, 18 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 10,2 prosenttia, mikä oli noin prosenttiyksikön alempi kuin viime vuoden elokuussa. Myös piilotyöttömien määrä väheni vuotta aiemmasta.
Vuoden 1998 tammi-elokuun keskimääräinen työttömyysaste oli 12 prosenttia. Viime vuoden tammi-elokuun työttömyysaste oli 13,3 prosenttia.

Työttömyys väheni koko maassa

Työvoimatoimistoissa oli elokuun lopussa kaikkiaan 362 000 työttömyysturvalain ja työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden elokuusta noin 34 000 hengellä. Työttömyys laski kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla. Työvoimapoliittisilla toimenpiteillä sijoitettujen määrä väheni viime vuoden elokuusta 8 000:lla. Toimenpiteiden piirissä oli 4,3 prosenttia työvoimasta. (Tilastokeskus-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.