Mainos

Työelämän paineet edelleen kasvaneet

Työpaineet, väsyminen ja uupuminen ovat Työterveyslaitoksen mukaan edelleen lisääntyneet. Vuoden 1998 kehitystä arvioivassa vuosikertomuksessaan Työterveyslaitos toteaa useiden toisistaan riippumattomien tutkimusten osoittavan, että terveysriskit ovat kasvusuunnassa ja uhkaavat huomattavaa osaa työvoimasta. Ongelmina ovat pitenevät ja epätyypilliset työajat, jotka aiheuttavat mm. unihäiriöitä.

Työterveyslaitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan työntekijöistä noin 40 prosenttia kärsii univajauksesta ja 22 prosenttia unihäiriöistä. Yli puolet valittaa kovaa kiirettä työssä. Näillä kuormitustekijöillä on todettu olevan vaikutuksia työn tuottavuuteen, poissaloihin, tapaturma-alttiuteen ja somaattiseen sairastavuuteen. Epävarmuus työn jatkuvuudesta on myös selvä rasite.

Kuitenkin selvä enemmistö, noin 75-80 prosenttia ilmoittaa viihtyvänsä töissä kuormituksesta huolimatta. Tämä viittaa tutkijoiden mukaa siihen, että ylikuormituksesta huolimatta ainakin osa työvoimasta pyrkii mahdollisimman hyvin vastaamaan työn vaatimuksiin ja kokee ne haastaviksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.