Mainos

Työelämän ongelmat pysyvät ennallaan

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenet kokevat työn ja perhe-elämän yhdistämisen edelleen hankalaksi.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenkyselyn mukaan työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole edistynyt. Asian koki ongelmalliseksi miltei puolet vastaajista, mikä on yhtä paljon kuin kaksi vuotta sitten.

Ongelmia on eniten niillä, joilla on pieniä lapsia, jotka tekevät ylitöitä tai ovat määräaikaisessa työsuhteessa. Myös ylitöitä tekevien määrä on hieman kasvanut edelliseen barometriin verrattuna.

Työnantajien järjestämän koulutuksen määrä on kyselyn mukaan laskussa. Koulutuksessa oli viime vuoden aikana ollut puolet vastanneista. Keskimäärin vastaajilla oli ollut vajaat viisi koulutuspäivää.

Verotusta voitaisiin vielä keventää

Vastaajista kaksi kolmasosaa oli valmis alentamaan tulo- ja arvonlisäverotusta. Joka kolmas halusi säilyttää ne nykytasolla. Yritysverot pitäisi ennallaan kaksi kolmesta vastaajasta.

Ympäristö- ja energiaveroja halusi alentaa puolet vastaajista. Noin kolmannes oli valmis korottamaan pääomatulojen verotusta.

Ei palveluiden yksityistämiselle

Palveluiden yksityistämistä STTK:ssa ei kannateta, sillä sitä kannatti enimmilläänkin vain 15 prosenttia. Julkisten palveluiden säilymistä pitivät tärkeänä lähes kaikki vastaajat. Palvelurakenteisiin voitaisiin vastaajien mielestä parhaiten vaikuttaa kuntien yhteistyöllä tai kuntaliitoksilla.

Yli puolet vastaajista kannatti katujen rakentamiseen ja sähkönjakeluun liittyen toimintojen kilpailuttamista. Sen sijaan koulujen tai lukioden kilpailuttamista ja yksityistämistä ei kaivata.

Silti kolmasosa vastaajista kilpailuttaisi myös sairaaloita, terveysasemia ja vanhainkoteja.

Tutkimus tehtiin viime keväänä. Kysely lähetettiin hieman alle 4 000 STTK:laiselle, ja siihen vastasi 40 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.