Mainos

Työeläkeyhtiöillä edessä synkkä vuosi

Työeläkeyhtiöille on tulossa synkkä vuosi, sillä osakekurssien lasku on syönyt sijoitustuottoja. Arvojen lasku ei vaaranna eläketurvaa, mutta vakuutusvalvoja seuraa tiivisti kehitystä yhtiöissä.

Työeläkeyhtiöille on tulossa jo kolmas peräkkäinen kehno vuosi. Syy on sijoittamisen vaikeus laskevien kurssien aikana. Suunta on sama myös muualla Euroopassa, eli alaspäin on menty vaudilla heinäkuussakin.

Varma Sammon suuressa sijoitussalkussa osakkeita on vajaa viidennes. Ilmarisella se on noin kolmannes. Vähiten riskiä on ottanut Tapiola, jossa vähäriskisten joukkolainojen osuus salkusta on vastaavasti ollut suurin. Pienituottoiset lainapaperit ovat vakaita, mutta osakkeet tuottavat yleensä pitkässä juoksussa paremmin.

Työeläkeyhtiöt kuuluvat sijoittajien superraskaaseen sarjaan. Niiden työeläkemaksuina keräämiä varoja on eri sjoituksissa kiinni seitsemänkymmentä miljardia euroa. Nämä ovat siis suurimpia suomalaisia sijoittajainstituutioita.

Kehno menestys sijoituksissa tuntuu myös yhtiöiden asiakkaiden kukkaroissa. Yleinen talouskehitys ja kehnot sijoitustuotot merkitsevät sitä, että asiakkaille ei riitä entisenlaisia maksunalennuksia eli asiakashyvityksiä.

Loppukuun raporteista nähdään kuinka fiksusti työeläkeyhtiöt ovat sijoittaneet työeläkerahansa. Kesäkuun tilanteessa kaikki olivat ilmeisesti vielä kuivilla, mutta heinäkuun osakkeiden raju kurssilasku on saattanut painaa jonkin yhtiön tavoitevyöhykkeen allekin.

(MTV3)

Katso Harri Vänskän juttu aiheesta
(Kymmenen uutiset 07.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.