Mainos

Työeläkejärjestelmän uudistukset hallituksen puitavaksi

Lakiesitykset työeläkejärjestelmästä annettaneen eduskunnalle kesäkuussa ja niiden on määrä tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Työeläkejärjestelmää koskevan lakipaketin on määrä ehtiä hallituksen käsittelyyn tänä keväänä. Tarkoitus on, että muun muassa työeläkevakuutusyhtiöiden hallintoa ja valvontaa uudistava kokonaisuus otettaisiin esiin hallituksen iltakoulussa vielä tässä kuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää ennen iltakoulua kuulemismenettelyn hallintoa ja valvontaa koskevasta esityksestä. Selvityshenkilö pankinjohtaja Matti Louekoski on jättänyt uudistuksesta lakiesityksen muotoon kirjoitetut ehdotuksensa. Linjaukset julkistettiin helmikuussa.

Louekoski on samalla jättänyt ministeriölle esityksen siitä, miten näiden yhtiöiden sijoitustoimintaa koskevat muutokset tehdään muun muassa työeläkelakiin. Pohjana on työmarkkinakeskusjärjestöjen eläkeneuvotteluryhmän eli ns. Puron ryhmän tammikuussa julkaisema sijoitusselvitys.

Lisäksi ministeriössä valmistellaan eläkelaitosten kate- ja vakavaraisuussääntelyä koskevaa lakiesitystä. Valmistelu on jo loppusuoralla.

Lakiesitykset annettaneen eduskunnalle kesäkuussa. Uudistusten on määrä tulla voimaan ensi vuoden alusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.