Työehtojen heikentäminen ja hallituksen sooloilu tyrmätään SAK-kyselyssä

Kolmikannalle vahva tuki 1:56

Äänestäjät vastustavat jyrkästi työelämän joustoja, vaikka ne tehtäisiin talouskasvun nimissä. Tämä käy ilmi palkansaajakeskusjärjestö SAK:n tilaamasta äänestyskyselystä.

Kyselyn mukaan suomalaiset arvostavat kolmikantaista päätöksentekoa. Jopa 77 prosenttia vastaajista ei äänestäisi sellaista ehdokasta, joka tekisi työelämää koskevia päätöksiä hallituksessa ilman, että niistä sovitaan työntekijöiden ja työnantajan kanssa.

Kaksi kolmesta ei äänestäisi ehdokasta, joka kannattaa palkkojen alentamista, työaikojen pidentämistä ja irtisanomisten helpottamista.

Myös työttömyysturvan leikkaaminen on monille äänestäjille kynnyskysymys. Vastanneista 67 prosenttia ei äänestäisi ehdokasta, joka olisi valmis leikkaamaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Työttömyysturvan heikentämisen tyrmäsi omalta kohdaltaan 73 prosenttia vastaajista.

Lähes samansuuruinen joukko unohtaisi myös ehdokkaan, joka sallii yritysten palkata henkilöstöä työehtosopimuksissa sovittua pienemmällä palkalla.

TNS Gallup haastatteli selvitystä varten 1 003 suomalaista tammikuussa. Selvityksen virhemarginaali on keskimäärin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.


Lue myös:

    Uusimmat