Mainos

Työajan pidennys saa yhä tyrmäyksiä

Työmarkkinajärjestöt odottavat ensi viikolla hallitukselta esitystä yhteiskuntasopimuksesta.

Keskusjärjestöjen puheenjohtajat suhtautuvat tulevaan esitykseen varovaisen toiveikkaasti. Neuvotteluihin yksikään ei suhtaudu kielteisesti, mutta omia odotuksia on jokaisella.

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä asialistan pitää olla huomattavasti paremmin tasapainossa kuin edellisessä yrityksessä.

– Jos mietitään, että halutaan poistaa väitettyjä työelämän jäykkyyksiä ja lisätä joustoja, henkilöstön turvapuoli pitää olla vahvemmin esillä.

Palola korostaa, että yhteiskuntasopimus ei synny pelkästään työaikaa pidentämällä.

Samaa linjaa edustaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Lyly sanoo olevansa valmis katsomaan hallituksen avauksen elokuussa, mutta työajan pidennykselle hän sanoo ei.

– Sen voi todeta, että siihen (työajan pidennykseen) ei ole liikkumatilaa.

Työnantajapuolella toivotaan malttia

Viikonloppuna Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kertoi, ettei AKT lähde yhteiskuntasopimuksen taakse, jos siinä pidennetään työntekijöiden työaikaa tai alennetaan palkkaa.

Työnantajapuolella toivotaan malttia ennen kuin koko esitystä on nähty.

– Odotamme kaikessa rauhassa hallituksen neuvottelualoitetta ja toivomme, että kaikki muutkin odottavat ja suhtautuvat siihen sillä vakavuudella, toteaa Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäjohtaja Jouni Kemppainen.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen on määrä tehdä keskusjärjestöille oman esityksensä toimista, joilla alennetaan yksikkötyökustannuksia vähintään viidellä prosentilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.