Mainos

Työ Suomessa ei houkuta ulkomaille lähteneitä suomalaishoitajia

Hoitajien rekrytointitilaisuuksissa annettuja lupauksia on kritisoitu epämääräisiksi ja osittain jopa harhaanjohtaviksi.

Pääkaupunkiseudun kuntien rekrytointitilaisuudet ulkomailla asuville suomalaishoitajille eivät saaneet paluumuuttajia liiikkeelle. Esimerkiksi viimekeväisen Tukholman-tilaisuuden jälkeen vain muutama hoitaja on palannut.

Sairaanhoitaja Pauliina Ruskomaa palasi vajaa vuosi sitten Lontoosta, kun pyydettiin.

- Minun annettiin ymmärtää, että saat ihan mitä tahansa, kunhan vaan palaat suomalaisten hoitajien riveihin, muistelee Ruskomaa.

Ruskomaan mielestä osa lupauksista jäi toteutumatta, sillä vaikka hän onkin tyytyväinen nykyiseen työpaikkaansa, ei se ole kuitenkaan vakituinen.

Myös Ruotsissa asuville suomalaishoitajille järjestettiin rekrytointitilaisuus noin puoli vuotta sitten. Toistaiseksi heitä on Helsinkiin, Espooseen ja pääkaupunkiseudun kuntien yhteiseen henkilöstöyritykseen tullut muutamia, Vantaalle ei yhtään.

Vantaan kaupungin henkilöstökeskuksen viestintäpäällikkö Päivi Rainio sanoo, ettei hänen tietojensa mukaan ole tullut ketään, mutta kaupunki ei erikseen tee tilastoa siitä mitä kautta kukin työntekijä on heille hakeutunut.

Pauliina Ruskomaalle jäi kuva, että useampi olisi kiinnostunut, jos tarjolla olisi ollut konkreettisia tietoja töistä, päivähoidosta ja koulutuksesta kotimaassa.

Tulevaisuudessa hoitoalan työvoimapulaa paikataan pääkaupunkiseudulla todennäköisemmin ulkomaisen työvoiman kouluttamisella ja rekrytointilla, mutta henkilöstöasiantuntijoiden mukaan siihen ei vielä ole tarvetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.