Mainos

Tynkkynen: Odotan äänestystä surullisin mielin

Eduskuntatalon eteen oli jo hyvissä ajoin kerääntynyt satoja ihmisiä, kun järjestöt ja kansalaiset yrittivät viime hetkellä vaikuttaa ydinvoimapäätökseen. Kahden ydinvoimaluvan läpimenoa pidetään jo kuitenkin lähes varmana.

Esimerkiksi Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen kommentoi hetki sitten odottavansa äänestystä surullisin mielin, sillä suurin osa kansanedustajista näyttäisi asettuvan kahden luvan taakse.

Tynkkynen jaksaa kuitenkin uskoa siihen, että ydinvoiman vastaiset tempaukset olisivat aktivoineet myös kansalaisia vastustamaan lupia. Hän pitää myös mahdollisena, että ympäristöjärjestö Greenpeacen Itsekkyyden muistomerkki, johon ydinvoimaa kannattavien nimet kaiverretaan, on vaikuttanut kansanedustajiin. Sen verran ärsyyntyneitä monet ovat olleet.

Hallituspuolue vihreät on vedonnut viimeiseen saakka kansalaisiin, jotta he edistäisivät ydinvoimalupien kaatumista. Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki on esimerkiksi vedonnut kansalaisiin Youtubessa.

Eduskunta aloittaa parhaillaan äänestystä uusista ydinvoimaluvista. Kahden uuden ydinvoimaluvan läpimenoa pidetään jo varmana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.