Mainos

Tyksin sisätautilääkärit huolissaan potilasturvasta

Turun yliopistollisen keskussairaalan sisätautien klinikan 47 lääkäriä sanoo, etteivät he voi nykyisissä oloissa hoitaa potilaita erikoissairaanhoidon vaatimuksen mukaisesti, koska lääkäreitä on klinikalla liian vähän.

Lääkärit ilmoittavat kantansa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille osoittamassaan avoimessa kirjeessä. Lääkärit vaativat sairaanhoitopiirin johtoa tekemään nopean päätöksen sisätautien klinikan vajaan lääkärimiehityksen korjaamiseksi.

Lääkärit esittävät, että sairaalassa otetaan heti käyttöön sama palkkauskäytäntö kuin muissa Suomen yliopistosairaaloissa. He vaativat myös sairaalan henkilöstöjärjestelyihin perusteellisia uudistuksia.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on vielä kesken neuvottelut anestesialääkäreiden palkkauksesta ja virkojen vajauksesta.

Sisätautiklinikalle on luvattu lisää lääkäreitä

Tyksin sisätautilääkärien vajausta on käsitelty sairaalan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johdossa. Sisätautien klinikalle on tulossa lisää virkoja, ja hankkeiden on määrä edetä suunnitellusti.

Sairaanhoitopiirin johtaja Leo Mikkola pitää sisätautilääkärien sairaanhoitopiirille lähettämää viestiä outona. Jos klinikalla on ollut alimiehitystä, se ei hänestä oikeuta lausuntoon, ettei potilaita voida hoitaa erikoissairaanhoidon vaatimusten mukaisesti.

-Sisätautiklinikalle on tulossa virkoja ja lääkärit ovat sen tienneet. Tässä asiassa on kompuroitu, mutta se oli lähes valmis, kun alkoi anestesialääkäreiden jupakka, Mikkola selvitti.

Tyksin vs. hallintojohtaja Risto Laalo kertoo, että lääkärien virkalisäysasiaa käsiteltiin eilen. Siinä yhteydessä todettiin, että ensi vuoden budjetti tuo sisätautiklinikalle lisää virkoja enemmän kuin aikoihin. Anestesialääkäreiden joukkoirtisanoutumisesta ja vaatimuksista on neuvoteltu tänään, ja neuvotteluja jatketaan ensi viikolla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.