Mainos

Tykkituli hellitti Kashmirissa

Intian ja Pakistanin välillä viikon jatkuneet tykistötaistelut taukosivat ainakin hetkeksi tänään, kertoivat intialaiset sotilaslähteet. Majuri P. Purushottamin mukaan Pakistan oli ampunut rajan yli kranaatteja enää yhdellä raja-alueella.

Pakistan ja Intia ovat syyttäneet toisiaan kiihtyneiden rajakahakoiden lietsomisesta. Intian mukaan pakistanilaisjoukkojen tulituksessa on kuollut 47 siviiliä ja sotilasta, Pakistan on ilmoittanut omiksi tappiokseen noin 70 kuollutta.

Pienimuotoinen ammuskelu rajan yli on tavallista kiistellyllä Kashmirin alueella. Yleensä tilanne ei kuitenkaan kärjisty viime päivien kaltaiseksi tykistötaisteluksi. Intia ja Pakistan ovat sotineet kaksi kertaa Kashmirin hallinnasta. Intia hallitsee muslimienemmistöisestä alueesta kahta kolmasosaa.

Ydinkokeet nostaneet sodan kynnystä

Suomalaisen sotilasasiantuntijan mukaan Intian ja Pakistanin välisen ydinsodan vaara on kaukana. Keväiset ydinkokeet saattoivat jopa vaikeuttaa avoimeen sotaan ryhtymistä.

Rajakahakoista voisi syntyä paikallinen sota (Kashmirissa), mutta se tuskin johtaisi Intian ja Pakistanin väliseen sotaan, koska tämä ydinaseen tulo mukaan on nostanut kynnystä, arvioi eversti Heikki Hult Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.