Mainos

Tyhjille arava-asunnoille pohditaan uutta käyttöä

Valtion tukemia sosiaalisia asuntoja on tyhjillään kahdeksan tuhatta.

Tyhjilleen jääneille arava-asunnoille yritetään löytää uutta käyttöä toimistoina, opiskelija-asuntoina ja loma-asuntoina. Valtion tukemia sosiaalisia asuntoja on hylättynä erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Lähes 8000 arava-asunnon saaminen uudelleen käyttöön vaatii muutoksia lainsäädännössä. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen sanoo, että byrokratia ei saa olla esteenä uusille ideoille ja joustaville ratkaisuille.

Valtion tukemia sosiaalisia asuntoja on tyhjillään kahdeksan tuhatta, mutta muuttoliike pahentaa tilannetta. Pohjois- ja Itä-Suomen tyhjiä arava-asuntoja markkinoidaan paitsi toimistoiksi myös kakkosasunnoiksi lomalaisille.

Ongelma koskettaa myös hiipuvia teollisuuspaikkakuntia. Tilanne on pahin Uudessakaupungissa, Savonlinnassa ja Forssassa.

Uusia arava-asuntoja aloitetaan vähemmän kuin kertaakaan 50 vuoteen, vain viisi tuhatta. Rakennusliikkeillä on kädet täynnä tuottavammassa kovan rahan asuntorakentamisessa.

Arava-asuntojen tulorajoja on nostettu niin korkealle, että myös keskituloiset ihmiset voivat päästä niihin vuokralle. Ensimmäisinä viikkoina vain harva on tarttunut mahdollisuuteen Helsingin seudulla.

Ensi vuonna valtio yrittää sysätä liikkeelle erityisryhmien, opiskelijoiden, vanhusten ja vammaisten, asuntorakentamista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.