Mainos

TXT: Joulu muuttaa aikatauluja ja aukioloja

Jouluaattona kaupat ovat auki kello 13:een saakka. Seuraavan kerran kaupat avaavat ovensa tapaninpäivänä, jolloin pienemmät ruokakaupat saavat olla auki neljä tuntia kello 8-18 välillä. Aukiolojen rajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia tai haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkon myymälät avautuvat jälleen tiistaina. Myös pankit ovat kiinni joulunpyhät ja avautuvat tiistaina.

Postin omat toimipaikat palvelevat asiakkaita tapaninpäivän jälkeen. Poikkeuksena on Helsingin Pääposti, joka on auki jouluaattona aamupäivän.

Julkinen liikenne harvenee ja hiljenee

Jouluaattona liikenne hiljentyy puolilta päivin ja pysähtyy kokonaan illansuussa. Joulupäivänä liikenne käynnistyy puolen päivän jälkeen. Tapaninpäivänä junat kulkevat sunnuntain mukaan. Jouluaikataulut voi tarkistaa internetsivuilta www.vr.fi.

Bussien kulussa on paljon liikennöitsijä- ja paikkakuntakohtaisia eroja, joten aikataulut on hyvä varmistaa ennen lähtöä linja-autoasemalta tai Matkahuollon kotisivuilta www.matkahuolto.fi.

Omalla autolla liikkuvaa auttavat vapaaehtoisen tiepalveluväen avustusoperaatiot. Tien päälle jäänyt saa apua maksullisista päivystysnumeroista. Autoliiton valtakunnallinen numero on 02008080 ja Suomen Tiepalvelumiesten 060000200.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.