Mainos

Twitterin voima: 70 vuotta sitten eksynyt intiimi kirje toimitettiin perille

Silloin tällöin sosiaalisessa mediassa syntyvä yhteistyö synnyttää mieltä lämmittäviä uutisia.

Tähän kategoriaan kuuluu The Lost Letter Project -tempaus, jonka tarkoituksena oli toimittaa vuosikymmeniä eksyksissä ollut kirje vastaanottajalleen.

New Yorkissa asuva Abbi Jacobson oli saanut postilaatikkoonsa vuonna 1944 lähetetyn kirjeen.

Kirje oli jo avattu jossakin vaiheessa, joten Abbi päätti katsoa mitä kirjeeseen oli kirjoitettu. Kyseessä oli luutnantin kirjoittama kirje vaimolleen. Pariskunta oli asunut Abbin osoitteessa lähes 70 vuotta sitten.

Abbi otti yhdessä Todd Biemerin kanssa tehtäväkseen löytää kirjeen vastaanottajan tai hänen lähiomaisensa. Tiedossa oli vain Luutnantin nimi ja 70-vuoden takainen osoite.

Perinteisten tietokantojen ja rekisterien etsintä ei tuottanut tulosta, joten Abbi ja Todd päättivät hyödyntää etsinnässään Twitteriä ja Facebookia.

Abbi ei halunnut kertoa kaikkia yksityiskohtia kirjeestä, sillä se sisälsi hänen mukaansa hyvin intiimejä yksityiskohtia, joita hän ei kokenut asianmukaiseksi levittää verkossa.

Osallistujia pyydettiin jakamaan aiheen ympäriltä löytämänsä tiedot muiden kanssa Twitteriin perustetun #lostletterproject -ryhmän kautta. Sosiaalinen media osoitti voimansa tehokkaasti, sillä muutamien kuukausien jälkeen tieto kirjeestä tavoitti luutnantin omaiset.

PSFK-sivusto kertoo, että kauan eksyksissä ollut kirje on nyt toimitettu Manhattanilla asuvalle naiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.