Mainos

Twitteriin hyökätty – jopa 250 000 tilin tiedot vaarassa

Mikroblogipalvelu Twitterin mukaan tuntemattomat krakkerit ovat hyökänneet sen järjestelmiä vastaan kuluneen viikon aikana.

Twitter kertoo blogissaan, että hyökkäyksen seurauksena krakkerit ovat saattaneet saada haltuunsa jopa 250 000 käyttäjän salasanoja, sähköpostiosoitteita ja muuta yksityistä tietoa.

Yhtiö sanoo tutkivansa hyökkäystä edelleen. Sen mukaan kyseessä ei ollut kuitenkaan amatöörien tekemä hyökkäys.

Twitterin mukaan hyökkäys saatiin lopetettua heti, kun se havaittiin. Mikroblogipalvelun tekemien tutkimusten mukaan käyttäjien henkilökohtaisia tietoja on kuitenkin saattanut päätyä hyökkääjien haltuun.

Twitter on lähettänyt sähköpostia sellaisille käyttäjille, joiden tilitiedot ovat voineet päätyä vääriin käsiin. Yhtiö on automaattisesti pyyhkinyt kyseisten käyttäjien vanhat salasanat, ja heidän pitää luoda uudet salasanat päästäkseen käyttämään palvelua.

Twitter toteaa, että vaikka tietomurto koskeekin vain pientä osaa palvelun käyttäjistä, niin kaikkien kannattaa kiinnittää huomiota riittävän vahvoihin salasanoihin. Yhtiö myös suosittelee käyttäjiä kytkemään Javan pois selaimistaan asiantuntijoiden neuvojen mukaisesti.

Viime päivinä on tapahtunut muitakin laajamittaisia verkkohyökkäyksiä yhdysvaltalaisia teknologia- ja mediayhtiöitä vastaan. Esimerkiksi The New York Times ja Wall Street Journal ovat kertoneet niitä vastaan tehdyistä verkkohyökkäyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.