Mainos

TWA:n nauhoitteessa tunnistamaton ääni

TWA:n lento-onnettomuuden tutkijat ilmoittivat eilen, että he ovat löytäneet lyhyen, tunnistamattoman äänen lennon nauhoitteesta.

Sekunnin murto-osia kestänyt ääni on ainut tavallisuudesta poikkeava tapahtuma onnettomuuskoneesta tallennetulla ääninauhalla. Ääni on aivan nauhan lopussa.

Tutkijat vertailevat ääntä muiden onnettomuuskoneiden vastaavin äänitteisiin, joiden avulla he toivovat saavansa selville, oliko onnettomuuden syynä tekninen vika vai tihutyö.

Eilen ilmoitettiin myös 12 uudesta löytyneestä onnettomuuden uhrista. Onnettomuudessa kuoli 230 matkustajaa, joista tähän mennessä on löydetty 138.

Clinton ilmoitti lentoturvallisuustoimista

Presidentti Bill Clinton ilmoitti eilen lentoturvallisuutta parantavista uusista toimista Yhdysvalloissa. Clintonin mukaan matkatavarat käydään läpi entistä tarkemmin lentokentillä. Kaikissa Yhdysvalloista lähtevissä tai sinne saapuvissa lentokoneissa on tehtävä tarkastus ennen lentoa.

Presidentti sanoi myös toivovansa, että kaikille maan lentokentille saadaan laitteisto, joka kykenee paljastamaan uudentyyppiset räjähteet.

Clinton kertoi aikeista sen jälkeen, kun hän oli tavannut TWA:n lentoturman uhrien omaisia John F. Kennedyn lentokentällä tavattuaan New Yorkissa.

Onnettomuuskoneen kaksi moottoria löydetty

Koneen kaksi moottoria on löydetty, onnettomuuden tutkijat ilmoittivat tänään. Sitä, missä kunnossa moottorit ovat ja mitä onnettomuudesta niiden perusteella saadaan selville, ei vielä tiedetty.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtaja Louis Freeh osallistui onnettomuuden tutkimuksia käsitelleeseen tilaisuuteen. FBI:n edustajat sanoivat, että Freehin osallistuminen ei kuitenkaan merkitse, että FBI olisi valmis ilmoittamaan räjähdyksen johtuneen terrori-iskusta. Jos tutkijat tulevat siihen johtopäätökseen, että kyseessä on terrori-isku, FBI ottaa tutkimukset johtaakseen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.