Mainos

TVO hakee periaatepäätöstä uudesta ydinvoimalasta

Teollisuuden Voima hakee periaatepäätöstä Olkiluodon neljännestä ydinvoimalayksiköstä. Yhtiö on toimittanut hakemuksen työ- ja elinkeinoministeriöön.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan hakemuksen valmisteleva käsittely alkaa tämän kevään aikana.

Teollisuuden Voima esittää hakemuksessaan, että uusi voimala tulisi Eurajoen Olkiluotoon kolmen muun yksikön läheisyyteen. Kaksi niistä on jo toiminnassa, ja kolmatta rakennetaan parhaillaan.

Uuden yksikön ympäristövaikutusten arviointimenettely on edelleen kesken.

Eurajoella iloitaan TVO:n hakemuksesta

Neljäs ydinvoimalayksikkö otetaan toteutuessaan pääosin positiivisesti vastaan Eurajoella. Näin vakuuttaa kunnanjohtaja Harri Hiitiö, joka itsekin iloitsee Teollisuuden Voiman työ- ja elinkeinoministeriöön jättämästä hakemuksesta. VO hakee lupaa uudelle ydinvoimalalle

Hiitiön mukaan isolla rakennushankkeella on merkittävä taloudellinen vaikutus koko alueelle ja maakunnalle. Imagotutkimukset puolestaan osoittavat, että kokemus ydinvoimasta on ollut alueella erittäin myönteistä, kun taas negatiivisuus asiaa kohtaan kasvaa vasta kauempana Olkiluodosta.

Eurajoella on asukkaita vajaat 6000, ja parhaina aikoina ydinvoimaa rakennetaan jopa kolmen tuhannen henkilön voimin. Kunnanjohtajan toive tilapäistyövoiman kotiutumisesta Eurajoelle ei ole kuitenkaan vielä käynyt toteen. Kuntaan on tähän mennessä muuttanut lähinnä ydinvoimalan käyttöhenkilökuntaa.

Hiitiö muistuttaa, että paikkakunnalle syntyy 200-300 uutta vakituista työpaikkaa rakenteilla olevan Olkiluodon kolmannen yksikön valmistuessa.

Greenpeace: Ydinvoimahakemukset hylättävä

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaatii Teollisuuden Voiman ja muiden ydinvoimayhtiöiden ydinvoimahakemusten hylkäämistä. Järjestön mielestä Suomen energiantarpeeseen voidaan vastata lisäämällä monipuolisesti uusiutuvia energianlähteitä.

Greenpeace sanoo kannanotossaan, että Suomen tulevalla päätöksellä ydinvoiman lisärakentamisesta on suuri kansainvälinen merkitys, sillä lukuisat maat kaikilla mantereilla keskustelevat parhaillaan suhtautumisestaan ydinvoimaan.

Ympäristöjärjestön mielestä Suomi antaa erittäin huonon signaalin muille ydinvoimaa harkitseville maille ympäri maailmaa, mikäli Suomi Olkiluoto 3:n jälkeen päättää rakentaa uuden reaktorin ja hylätä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin nojaavan energiaratkaisun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.